La invitația Nadina Campean , am discutat despre: „Ponderea românilor de peste 40 de ani care emigrează definitiv o egalează pe cea a tinerilor de 20-30 de ani / Odată plecați, românii se simt sub-utilizați la job. 

În ultimii ani a crescut ponderea românilor de 40-50 de ani care aleg să emigreze definitiv, aceștia egalându-i, ca pondere, pe tinerii de 20-30 de ani care aleg să plece din țară, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică. E drept, pandemia a ”răcit” tendința migratorie, anul 2020 neputând fi considerat unul ”normal” din acest punct de vedere.

Un studiu complex al OECD dedicat emigranților români și realizat în anul pre-pandemic analizează și migrația românilor care pleacă prin prisma calificărilor de care aceștia dispun. Eterogenitatea este foarte mare: în țări precum Regatul Unit și Austria, aproximativ unul din cinci români lucrează în locuri de muncă înalt calificate. În schimb, în Spania și Italia, doar 5% dintre emigranții români dețin ocupații cu înaltă calificare, arată studiul citat” Întreg studiul aici : https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25324256-ponderea-romanilor-peste-40-ani-care-emigreaza-definitiv-egaleaza-cea-tinerilor-20-30-ani-odata-plecati-romanii-simt-sub-utilizati-job.htm

Sursa video: Antena3

#tbsromania #danielanecefor

https://www.tbs.ro/