Un instrument care se dovedește util atunci când departamentele de Resurse Umane se confruntă  cu provocarea ocupării  unui post vacant pentru o poziție de middle sau top management. Recrutarea din exterior este unul dintre cele mai costisitoare procese,  în timp ce opțiunile privind găsirea unor persoane din interiorul companiei sunt de obicei limitate. La acestea se adaugă și faptul că  evaluarea candidaților pe baza interviurilor, a CV-ului și a recomandărilor se dovedește de multe ori a nu fi suficient de precisă astfel încât să garanteze aducerea “omului potrivit la locul potrivit”.

În plus, orice manager proaspăt recrutat are nevoie de timp ca să înțeleagă afacerea și piața, să se adapteze la noul mediu și la cultura organizațională. Iar riscul de eșec în îndeplinirea cerințelor companiei se menține ridicat chiar și după perioada de integrare în organizație.

Având în vedere toate acestea, una dintre cele mai naturale metode de a asigura pozițiile de middle și top management pe termen lung devine cea bazată pe identificarea din timp și pregătirea persoanelor cu potențial din interiorul organizației. Definirea planului de succesiune ar trebui să fie primul pas, iar odată ce așteptarile sunt clare, organizația poate folosi mai multe moduri de a identifica succesorii potriviți pentru pozițiile cheie.

Centrul de Evaluare si Dezvoltare este cea mai eficientă metodă de identificare și dezvoltare a noilor lideri, datorită unei  serii vaste de tehnici de evaluare și mai mulți observatori specializați care examinează în detaliu tipurile de comportament relevante și potențialul de dezvoltare al oamenilor.

Caracteristici cheie și aplicabilitate

Centrul de Evaluare si Dezvoltare creează o replică a mediului de lucru real, care permite participanților să se confrunte cu situații întâlnite în activitatea de zi cu zi, în timp ce echipa de observatori compară comportamentul și competențele participanților în timp real.

Am construit acest instrument astfel încât el să funcționeze ca un laborator, bazându-ne pe cunoștințele tehnice și experiența echipei noastre de profesioniști, acumulate de-a lungul anilor în care au fost implicați ca observatori în diferite centre de evaluare și au lucrat în calitate de consultanți strategici pentru companii din diverse industrii. Experții noștri sunt specializați în comportament organizațional, tehnici de observare și evaluarea competențelor de leadership și management, precum și a calificărilor generale sau specifice.

Garantăm neutralitatea totală în monitorizarea participanților la centrele de evaluare, acuratețea și obiectivitatea feedback-ului oferit. Sesiunile pe care le organizăm utilizează doar studii de caz și teste adaptate la sectorul de activitate și segmentul de business pe care activează clienții noștri și se raportează întotdeauna la modelul de competențe al fiecarei companii. Oferim, de asemenea, posibilitatea organizării de sesiuni pilot pentru a calibra formatul și conținutul soluției, înainte de implementarea centrului de evaluare propriu zis.

Beneficiile Centrului de Evaluare pentru participanți:

  • Perspectiva corectă asupra propriilor comportamente și competențe
  • Clarificarea necesară pentru a vedea dacă pozițiile pentru care se pregătesc sunt potrivite pentru ei
  • Înțelegerea competențelor și calificărilor pe care trebuie să și le formeze sau dezvolte
  • Direcția de construire a strategiei de dezvoltare personală și profesională

Beneficiile Centrului de Evaluare pentru organizații:

  • Cea mai eficientă metodă de recrutare internă și de promovare a angajaților pe poziții cheie
  • Posibilitatea radiografierii complete a competențelor manageriale și a nevoilor de dezvoltare a angajaților vizați pentru poziții de conducere
  • Obiectivitate totală și acuratețe în evaluarea și alegerea angajaților potriviți pentru pentru programele de succesiune

Pentru a detalia de ce ai nevoie în organizația ta, contactează-ne la: tbs@tbs.ro

Membership

Author Picture
Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Author Picture
British Romanian Chamber of Commerce

British Romanian Chamber of Commerce


© 2024 TOTAL BUSINESS SOLUTIONS

TBS is registered as personal data operator with National Authority of Surveillance in Processing Personal Data under the number 5807 within Personal Data Evidence Register Processions.