ESQ®2 este instrumentul ideal pentru procesele de recrutare și selecție. El este un screener, ceea ce permite ca ESQ®2 să indice foarte rapid angajatorilor pe baza unor criterii specifice și într-o manieră eficientă, care sunt acei candidați care sunt superiori față de restul concurenților, permițând astfel reducerea semnificativă a costurilor asociate continuării interacțiunii candidaților incompatibili cu organizația. 

Conceput pe baza evaluării trăsăturilor de personalitate, ESQ®2 se concentrează atât pe identificarea comportamentelor pozitive, cât și a celor contraproductive, fiind implicat în măsurarea conceptului psihologic de integritate. În comunitatea științifică, integritatea se referă la măsura în care o persoană urmează în mod constant, în comportamentul său, acele valori care sunt împărtășite la nivelul societății și la măsura în care respectiva persoană este onestă și demnă de încredere. 

Completarea ESQ®2 durează sub 20 de minute și returnează un indice procentual de recomandare generală a candidatului (intuitiv reprezentat de culorile roșu-galben-verde, unde roșu înseamnă nerecomandat, iar verde semnalizează un candidat adecvat), cât și un număr de 5 Comportamente productive și 8 Comportamente contraproductive. 

Cui se adresează și pentru ce este recomandat ESQ®2? 

ESQ®2 se adresează specialiștilor din departamentele de HR și organizațiilor aflate în căutarea unui test care și-a demonstrat eficiența, fidelitatea și validitatea în măsurarea integrității în procesul de angajare. Testul este simplu și ușor de însușit, astfel încât într-o jumătate de zi poți deja iniția un proces de selecție obiectiv. ESQ®2 este perfect pentru testarea de tip pre-employment într-o varietate de domenii, dintre care domeniul serviciilor, retail, sănătate și îngrijire personală, transporturi, domeniul industrial, domeniul hotelier, manufactură și multe altele. 

Scalele ESQ®2 

Rezultatele în muncă, așa cum sunt măsurate ESQ®2: 

Recomandarea generală de angajare 

Comportamente pozitive/productive:  

 • Orientare spre client, 
 • Productivitate, 
 • Acuratețe, 
 • Angajament / Satisfacție în muncă, 
 • Promovabilitate. 

Comportamente negative/contraproductive:  

 • Consum de alcool și de alte substanțe, 
 • Infracțiuni rutiere, Întârzieri, 
 • Indolența / trândăveala, 
 • Sabotaj al producției sau al proprietății, 
 • Nerespectarea normelor de protecție a muncii, 
 • Furt, 
 • Concediu medical neautorizat.

Testul se poate aplica online

Pentru a detalia de ce ai nevoie în organizația ta, contactează-ne la: tbs@tbs.ro

 

Membership

Author Picture
AmCham România

AmCham România

Author Picture
Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Author Picture
British Romanian Chamber of Commerce

British Romanian Chamber of Commerce


© 2024 TOTAL BUSINESS SOLUTIONS

TBS is registered as personal data operator with National Authority of Surveillance in Processing Personal Data under the number 5807 within Personal Data Evidence Register Processions.