Raportul de leadership EQ-i dă rezultate excelente în diverse contexte, cum ar fi organizații comerciale, de productie sau servicii, instituții publice sau organizații militare, dar și la diferite niveluri, cum ar fi leadershipul la nivel de execuție sau operații, dar și la nivel de top.

Prezentarea generala a EQ-i

 

EQ-i este un test menit sa masoare inteligenta emotionala. Este un test dezvoltat empiric, multifactorial si eclectic din punct de vedere teoretic.

Pentru mai multe informatii despre testul care sta la baza Raportului de Leadership EQ-i, va rugam sa consultati sectiunea din site dedicata acestui test.

 

Despre EQ-i si relevanta lui în analiza Leadershipului

EQ-i este cel mai utilizat test de inteligenta emotionala la nivel mondial. El porneste de la modelul Bar-On al inteligentei social-emotionale, conform caruia IE este formata din cinci metafactori (intrapersonal, interpersonal, managementului stresului, adaptabilitate, stare generala). Celor cinci metafactori li se subsumeaza 15 scale pe baza carora este realizat profilul clasic de EQ-i. Rezultatele cercetarilor realizate la Center for Creative Leadership demonstreaza clar faptul ca scorurile EQ-i pot prezice potentialul de leadership eficient, si pot evalua corect taria deprinderilor cheie incluse. Raportul LD identifica punctele forte specifice deprinderilor de leadership, precum si ariile care necesita sa fie dezvoltate cu scopul ameliorarii performantei de leadership.

Despre structura EQ-i Leadership Report

Raportul de leadership cuprinde patru sectiuni:

  • 1.  Introducere (în care sunt prezentate fundamentul teoretic, viziunea EQ-i asupra Leadershipului, cât si modul de a utiliza raportul).
  • 2. Profilul executiv (ofera indicatorii si profilele pentru orientarile de leadership si pilonii comportamentali si discuta componentele specifice ale IE care influenteaza aceste constructe. Se continua apoi cu profilul EQ-i si cu interpretarile pentru componentele relevante ale EI în termenii potentialului de leadership si ai potentialului de devianta (derailment).
  • 3.  Descrierea detaliata a profilului (se concentreaza asupra descrierilor scorurilor obtinute pentru fiecare scala de leadership, dar si asupra punctelor puternice si respectiv a punctelor slabe, se explica potentialul pentru performanta deosebita, potentialul de devianta si sunt date sugestii de îmbunatatire a deprinderilor, abilitatilor si competentelor de leadership).
  • 4. Sectiunea de dezvoltare (ofera recomandari pentru dezvoltarea ulterioara, strategii specifice pentru îmbunatatirea deprinderilor de leadership, precum si un plan de actiune pe care persoana evaluata îl poate utiliza pentru a concepe pasi care sa o ajute în atingerea obiectivelor de leadership).

 

Licență Test Central

Membership

Author Picture
AmCham România

AmCham România

Author Picture
Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Author Picture
AHK România

AHK România

Author Picture
British Romanian Chamber of Commerce

British Romanian Chamber of Commerce


© 2020 TOTAL BUSINESS SOLUTIONS

TBS is registered as personal data operator with National Authority of Surveillance in Processing Personal Data under the number 5807 within Personal Data Evidence Register Processions.