De formaţie inginer, Daniela Necefor conduce firma de consultanţă şi executive search Total Business Solution (TBS) şi spune că momentul cel mai greu din carieră a fost în 2000, când a trebuit să decidă dacă îşi deschide sau nu un business propriu.

Cea mai mare satisfacţie a fost plasarea TBS în top zece companii din domeniu şi „de a o face recunoscută internaţional„. Ea spune că experienţa de inginer şi finanţist a ajutat­-o foarte mult pentru a avea o viziune de ansamblu asupra afacerilor şi i­-a dezvoltat abilitatea de a lucra cu diferite categorii sociale, de la muncitori până la directori generali, de la firme locale la cele multinaţionale, „aspect care conferă o altă perspectivă asupra vieţii şi care te poate ajuta foarte mult şi pe plan personal”. Dacă evenimentele din 1989 s­-ar fi petrecut puţin mai devreme, „cariera mea s­-ar fi îndreptat către fashion design. Este ceea ce mă pasioneză şi mă relaxează cu adevărat”.

1. Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Nu cred că este o reţetă diferită de cea a bărbaţilor, doar percepţia acestora trebuie schimbată. Cel puţin să ajungem la nivelul la care să nu fie nevoie, aşa cum se spune, ca o femeie să muncească dublu pentru a dovedi că se poate.

2. Care sunt calităţile feminine care ajută în business?

Flexibilitatea, intuiţia, perseverenţa, abilitatea de a comunica cu diferite tipuri de personalităţi, puterea de a merge mai departe chiar şi atunci când simţi că nu mai poţi.

Sursa: Business Magazin, 31 Mai 2013