Sursa – Realitatea Net: https://www.realitatea.net/stiri/actual/romania-in-realitate-live-daniela-necefor-consultant-hr-in-pandemie-au-castigat-companiile-care-au-aratat-ca-sunt-umane_5f21696ea587516c1931fe12

Consultantul HR Daniela Necefor a vorbit, în emisiunea live ”România în Realitate”, despre schimbările de pe piața muncii din timpul pandemiei și despre avantajele și dezavantajele telemuncii. ”Suntem productivi când muncim de acasă dacă facem ce ne place. Lipsa interacțiunii poate duce la depresie”, a atras atenția consultantul HR.

”Până acum, angajatorii nu au acceptat ideea de telemuncă, având senzația că nu îi pot controla pe angajați. În perioada pandemiei, s-a constatat ca muncă de acasă a fost mai productivă.

La noi, tehnologizarea merge mai greu. Există un pericol foarte mare ca șomajul să fie ridicat (…) Companiile care au arătat că sunt umane, care au arătat empatie vor avea foarte mult de câstigat. În acest moment, mulți oameni nu vor să facă o schimbare dacă sunt în astfel de companii. Cei din companii care au dat dovadă de lipsă de empatie vor pleca imediat cum se va stabiliza piața muncii. Pentru a păstra sau a atrage oamenii, ai nevoie de o comunicare destul de bună. Este vorba despre un management de comunicare de criză”, a subliniat Daniela Necefor, la ”România în Realitate”.

Principalul dezavantaj al telemuncii este lipsa interacțiunii, care poate duce și la depresie.

”Suntem productivi de acasă dacă facem ceea ce ne place. (…) În timp, productivitatea va scădea, lumea are nevoie de comunicare. Să stai atâtea ore în fața ecranului nu este sănătos. Ne vom trezi cu anumite boli pe care nu le-am avut până acum. Ținuta ne ridică moralul”, transmite consultantul HR.

 

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/romania-in-realitate-live-daniela-necefor-consultant-hr-in-pandemie-au-castigat-companiile-care-au-aratat-ca-sunt-umane_5f21696ea587516c1931fe12