Un alt instrument util de definire a strategiei pe care experții noștrii l-au folosit cu succes până acum este modelul de management strategic propus de Arnoldo C. Hax. Un set unic de cadre și metodologii, abordarea HAX a apărut ca rezultat al schimbării frecvente a mediului de afaceri, în contextul în care internetul modifică toate abordările tradiționale.

Am adaptat modelul HAX astfel încât să se potrivească cu cerințele pieței românești și a celei bulgare, integrând concepte din mai multe procese de creare de strategie. Pornind de la trei perspective asupra strategiei – corporate, business și funcțional – ajutăm companiile să construiască mai multe niveluri de avantaje competitive, în timp ce lucrăm și la crearea, reținerea și transferul de putere în cadrul organizației.

Caracteristici cheie și aplicabilitate

Având o gamă largă de intstrumente cu ajutorul cărora să creionăm strategia unei comapanii, unul dintre avantajele pe care le aduce echipa Sta.RPerformining, după ani de experiență, este identificarea modelului care va funcționa cel mai bine pentru o organizație anume. Apoi, ajustăm acel model asfel încât să obțiem maximum de rezultate cu minimum de resurse necesare.

De aceea, abordarea HAX a fost îmbunătățită cu detalii din alte procese, cum ar fi cele cinci forțe ale lui Porter – care se concentrează foarte mult pe competiție, sau cum ar fi intenția strategică, un proces de management activ care crează un sentiment de urgență, ajută organizația să se concentreze pe câștig și motivează oamenii.

Atunci când lucrăm la strategia de business a organizației dumneavoastră vom porni de la elementele fundamentale ale definiției unei strategii de business:

  1. Misiunea afacerii – identificăm aspecte ca orizont de timp, competențe unice, segmente de piață sau posibile provocări.
  2. Atractivitatea industriei – o scanare a mediului la nivel de business, identificând oportunități, amenințări și factori externi care fac industria atractivă.
  3. Poziția competitivă – un audit intern la nivel de business, prin intermediul căruia identificăm factori interni critici care duc la atingerea unor avantaje competitive.
Beneficii și puncte forte

Câteva dintre beneficiile unui set de metologii integrate includ:

  • O mai bună înțelegere a mediului extern și a abilităților companiei la nivel intern
  • Identificarea sarcinilor la nivel corporate, business și funcțional
  • Îmbunătățirea segmentării
  • Dezvoltarea disciplinei de a gândi pe termen lung
  • O alocare mai bună a resurselor
  • Unificarea direcțiilor de dezvoltare a companiei

Licență Sta.Rperformining

Membership

Author Picture
Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Author Picture
British Romanian Chamber of Commerce

British Romanian Chamber of Commerce


© 2024 TOTAL BUSINESS SOLUTIONS

TBS is registered as personal data operator with National Authority of Surveillance in Processing Personal Data under the number 5807 within Personal Data Evidence Register Processions.